(+31) 6 24 647 381 info@viridius.nl

Openbare Orde Teams

openbare orde teams

In 2008 is door Viridius in nauwe samenwerking met het district Arnhem Veluwezoom van Politie regio Gelderland Midden de opleiding voor het Openbare Orde Team ontwikkeld. Inmiddels heeft de training landelijke bekendheid gekregen nadat deze, met lokale aanpassingen, ook door de Politieregio Groningen is overgenomen. Deze training is specifiek gericht op teams die veelal in horecaconcentratie gebieden en/of op evenementen worden ingezet.

De opleiding wordt als maatwerk geleverd wat betekent dat er een ontwikkeltraject aan vooraf gaat waarbij de nadrukkelijke medewerking van het korps gevraagd wordt waar de opleiding gegeven moet worden.

Hoofdlijnen in de opleiding zijn: bejegening, de-escalerend optreden, samenwerking tussen verschillende disciplines binnen het korps (recherche, bureau klachtenafhandeling, bureau interne zaken etc), samenwerking tussen verschillende disciplines op straat, samenwerking met cameratoezicht, aanhouding- en zelfverdedigingsprocedures, module extraction, bevoegdheden.

De opleiding wordt afgesloten met een eindoefening in het publieke domein waar het team werkzaam moet zijn.

De basistraining omvat 4 lange trainingsdagen en een eindoefening en deze wordt gegeven op Training Base Weeze (muv de eindoefening). In het ochtendprogramma van de eindoefendag kan er ruimte ingepland worden voor RTGP toetsen.

Contact

We leggen graag persoonlijk aan u uit wat onze trainingen inhouden