(+31) 6 24 647 381 info@viridius.nl

alcohol, drugs en agressie

Alcohol, drugs en agressie

Wie als politieagent, handhaver, toezichthouder of securitymedewerker in de nachtelijke uren op straat werkt, wordt regelmatig geconfronteerd met agressie onder invloed van alcohol en drugs. Juist als mensen onder invloed zijn nis hun gedrag lastiger te voorspellen. Ook zijn er signalen dat vooral onder invloed van een mix van alcohol en drugs geweld eerder escaleert. Maar hoe herken je dat iemand onder invloed is van bijvoorbeeld amfetamine of cocaïne? En hoe ga je met iemand om die compleet door het lint gaat en niet aanspreekbaar is.

De training “alcohol, drugs en agressie” helpt professionals om geweld onder invloed waar mogelijk te voorkomen of waar dat niet kan zo handig mogelijk aan te pakken.

Deze training is ontwikkeld in een samenwerking tussen Bureau Beke, Het Trimbos Instituut en Viridius. De training is gericht op professionals in het veiligheidsdomein.

Aan bod komen de volgende thema’s:

  • Middel, welke middelen kom je in het uitgaansleven tegen en waaraan herken je deze middelen? Wat zijn de effecten van alcohol en de verschillende soorten drugs op de hersenen en op gedrag? Hoe kun je het beste omgaan met mensen onder invloed.
  • Persoon, welke soorten geweldplegers zijn er in het uitgaansleven? Gebruiken spontane geweldplegers andere middelen dan bewuste geweldzoekers?
  • Omgeving, wat is de invloed van de uitgaansomgeving op agressie? Welke invloed heeft het groepsproces op gewelddadig gedrag? Versterken alcohol en drugs het groepsgevoel?
  • Opwindingsdelier, wat is het en hoe kun je het beste omgaan met iemand die een opwindingsdelier heeft?
  • Do’s en Don’ts, wat is wenselijk en onwenselijk gedrag bij het omgaan met mensen die onder invloed van alcohol of drugs agressief (dreigen) te worden?

    Tijdens de training wordt er veel gebruik gemaakt van video materiaal, wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af in deze training.

Contact

We leggen graag persoonlijk aan u uit wat onze trainingen inhouden