Politie Trainingen

juli 18th, 2014 Posted by No Comment yet

Politietrainingen specifiek

Openbare Orde Team

In 2008 is door Viridius in nauwe samenwerking met het district Arnhem Veluwezoom van Politie regio Gelderland Midden de opleiding voor het Openbare Orde Team ontwikkeld. Inmiddels heeft de training landelijke bekendheid gekregen nadat deze, met lokale aanpassingen, ook door de Politieregio Groningen is overgenomen. Deze training is specifiek gericht op teams die veelal in horecaconcentratie gebieden en/of op evenementen worden ingezet.

De opleiding wordt als maatwerk geleverd wat betekent dat er een ontwikkeltraject aan vooraf gaat waarbij de nadrukkelijke medewerking van het korps gevraagd wordt waar de opleiding gegeven moet worden.

Hoofdlijnen in de opleiding zijn: bejegening, de-escalerend optreden, samenwerking tussen verschillende disciplines binnen het korps (recherche, bureau klachtenafhandeling, bureau interne zaken etc), samenwerking tussen verschillende disciplines op straat, samenwerking met cameratoezicht, aanhouding- en zelfverdedigingsprocedures, module extraction, bevoegdheden.

De opleiding wordt afgesloten met een eindoefening in het publieke domein waar het team werkzaam moet zijn.

De basistraining omvat 4 lange trainingsdagen en een eindoefening en deze wordt gegeven op Training Base Weeze (muv de eindoefening). In het ochtendprogramma van de eindoefendag kan er ruimte ingepland worden voor RTGP toetsen.

Doelgroep: horecateams, evenemententeams, flex ME
Duur van de training: 60 uur in 5 dagen
Aantal deelnemers: 12 – 20
Locatie: Training Base Weeze icm het eigen horecaconcentratiegebied

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte info@viridius.nl

Aanvullende modules kunnen zijn: “Alcohol, Drugs en Agressie” en “Predictive Profiling”

 

Grootschalig optreden ME/AE/Pappa’s/Oscars

Gedurende een kleine 20 jaar organiseren, adviseren en voeren docenten van Viridius trainingen gericht op grootschalig optreden voor de CCB eenheden uit. Van voortgezette opleidingen voor een groep ME of AE tot aan internationale oefeningen in samenwerking met (in het verleden) de Bundesgrenzschutz, de Duitse politie, verschillende politieregio’s, de Koninklijke Marechaussee, private partijen zoals steward organisaties of beveiligingsbedrijven.

Op al deze niveau’s ontwikkelen wij trainingen waar van steward (met zijn eigen specifieke taak/bevoegdheid) tot compagniescommandant een groot leerrendement gehaald kan worden.

Door de zeer ervaren trainers zo in te zetten dat elke discipline zijn eigen leermomenten krijgt is de training voor elk niveau boeiend vernieuwend en leerzaam.

Graag gaan we met Bureau CCB en/of de pelotonscommandant in overleg met betrekking tot de leerdoelen en maken dan een op maat training waarbij allerlei varianten mogelijk zijn. Oefeningen kunnen tot stand komen in samenspraak / samenwerking met de eigen IBT kerndocenten, in samenwerking met de Politie Academie of geheel in eigen beheer.

Indien gewenst neemt Viridius ook het hele logistieke verhaal voor zijn rekening.

Doelgroep: CCB eenheden
Duur van de training: modulair op te bouwen
Aantal deelnemers: vanaf 25
Locatie: Training Base Weeze of een eigen werkomgeving

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte info@viridius.nl

 

Voortgezette opleiding bijzondere eenheden

Van teambuilding tot autoprocedures of pandenprocedures, van grensverleggende activiteiten tot bevoegdheden. Naar de wens van de betreffende eenheid kan een opleidingspakket worden samengesteld zoals dat het beste past binnen de situatie van de betreffende eenheid.

De docenten die dit draaien hebben allemaal veel ervaring als IBT docent en in het bijzonder in het werken met deze bijzondere eenheden.

Doelgroep: AE / ME / VAG / ROG / HGL / Bratra etc.
Duur van de training: naar wens in te vullen
Aantal deelnemers: 10 – 50
Locatie: Training Base Weeze

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte info@viridius.nl

 

Heimelijk werken, non politioneel gedrag

Binnen het werken in de publieke ruimte kan het voor de politieman/vrouw die in burgerkleding werkt van groot belang zijn dat hij/zij niet herkenbaar is als politiemedewerker. Hiervoor is het werken in burgerkleding vaak niet genoeg omdat vanaf dat 1 dat de medewerkers aan de basisopleiding beginnen hen een houding en een manier van observeren wordt aangeleerd om zo goed mogelijk het werk te kunnen doen. Sommige situaties vragen echter om een ander uiterlijk en een ander gedrag. Voor politiemedewerkers die bijvoorbeeld de overlast van zakkenrollers of winkeldieven willen terugdringen is het van zeer groot belang dat zij niet als politiemedewerker herkend worden tijdens hun observatiewerkzaamheden.

In deze opleiding gaan we in op het aannemen van een alter ego, het verplaatsen en ophouden in de publieke ruimte zonder op te vallen en het samenwerken van meerdere collegae in eenzelfde omgeving.

Duur van de training: 3 dagen, incl avondprogramma
Aantal deelnemers: 12-20
Locatie: deels in-company en deels in de eigen werkomgeving (publieke domein)
OOT duur: 4-5 dagen afhankelijk van de deelmodule keuze

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte info@viridius.nl

The comments are closed.

Top