Alcohol, drugs en agressie

juli 24th, 2014 Posted by No Comment yet

Alcohol drugs en agressie

– training omgaan met personen onder invloed –

Wie als politieagent of security-medewerker in de nachtelijke uren op straat werkt, wordt regelmatig geconfronteerd met agressie onder invloed van alcohol en drugs. Juist als mensen onder invloed zijn is hun gedrag lastiger te voorspellen. Ook zijn er signalen dat vooral onder invloed van een mix van alcohol en drugs geweld eerder escaleert. Maar hoe herken je dat iemand onder invloed is van bijvoorbeeld amfetamine of cocaine? En hoe ga je om met iemand die compleet dor het lint gaat en niet aanspreekbaar is? De training “alcohol, drugs en agressie” (ADA-training) helpt professionals om geweld onder invloed waar mogelijk te voorkomen of waar dat niet kan zo handig mogelijk aan te pakken.

Deze training is ontwikkeld door het Trimbos Instituut en Bureau Beke met ondersteuning van Viridius.

De training is gericht op professionals in het veligheidsdomein, oftewel politie en security-medewerkers.

 

Training:

De training wordt gegeven door een ervaren veiligheidstrainers met meer dan 20 jaar IBT ervaring en een deskundige op het gebied van middelngebruik. Zij kunnen een in company team-training geven die vooral geschikt is voor horeca- en evenemententeams.

Inhoud
De training duurt een halve dag. Tijdens de training wordt duidelijk dat agressie onder invloed bijna altijd ontstaat door een samenspel van de persoon, het middel dat diegene heeft gebruikt en de omgeving waar deze zich in bevindt. Deze ingredienten voor geweld vormen de rode draad door de training. Aan bod komen onder meer de volgende vragen:

Middel
Welke middelen kom je in het uitgaansleven tegen en waaraan herken je deze middelen? Wat zijn de effecten van alcohol en de verschillende soorten drugs op de hersenen en op gedrag? Hoe kan je het beste omgaan met mensen onder invloed?

Persoon
Welke soorten geweldplegers zijn er in het uitgaansleven? Gebruiken spontane geweldplegers andere andere middelen dan bewuste geweldzoekers?

Omgeving
Wat is de invloed van de uitgaansomgeving op agressie? Welke invloed heeft een groepsproces op gewelddadig gedrag? Versterken alcohol en drugs het groepsgevoel?

Opwindingsdelier
Wat is een opwindingsdelier en hoe kun je het beste omgaan met iemand die een opwindingsdelier heeft?

Do’s en Don’ts
Wat zijn de do’s en don’ts bij het omgaan met mensen die onder invloed van alcohol of drugs agressief (dreigen te ) worden?

Tijdens de opleiding wordt er veel gebruik gemaakt van videomateriaal, wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af in deze training. Er wordt veel gebruik gemaakt van videobeelden van camera’s

Doelgroep: politiemensen en security medewerkers
Duur van de training: 1 dagdeel
Aantal deelnemers:
Locatie: In-company

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte info@viridius.nl

Deze opleiding wordt aangeboden via de site van het Trimbos Instituut

The comments are closed.

Top